Knight and Day (2010)

Publicat de Unknown | Etichete: , , , | Posted On marți, 12 octombrie 2010 at 03:23

Încep să cred că la Hollywood e anul cuplului, an bine ţintuit de umbra unui horoscop administrat doar de ei. Păi, am avut aşa: Jennifer Aniston şi Gerard Butler pentru “The Bounty Hunter”, Ashton Kutcher şi Katherine Heigl în“Killers”, am mai aflat şi de Angelina (Jolie) şi Johnny (Depp) o păţesc şi ei în“The Tourist” şi lista poate continua. Ne vom opri însă la altă lipeală part-time între divi şi dive şi anume cea dintre Tom Cruise şi Cameron Diaz, o combinaţie interesantă chiar. Însă, dacă aş fi în postura de a alege prestaţia unuia dintre cei doi, nici nu clipesc: Cameron. Experienţa acumulată din comediile romantice şi charisma pe care blondina o guvernează, o ajută să treacă mai uşor de la umor la serios, asta în timp ce partenerul Cruise pare crispat. Chinuit sau nu, rolul său este de-a dreptul enervant! Dacă vă imaginaţi că doar bietul Bruce Willis a putut salva un batalion întreg doar cu puterea minţii (bine, şi cu ajutorul a câtorva efecte şi artificii), ei bine, Tom Cruise chiar le face pe toate. Serios, chiar n-am depăşit perioada în care sub semnătura unui pix se ascunde un instrument valoros, că deşi gloanţele plonjează melodios (d)in toate părţile, nu atinge niciodată pielea personajelor pozitive? O întrebare valoroasă este totuşi asta: şi-o fi făcut singur cascadoriile? Că sunt suficient de periculoase, enervante, clişeatice şi pompoase. Răspuns? Eu cred că semi-da. :D
Roy Miller (Tom Cruise) este unul dintre cei mai buni agenţi CIA. Abil, perfecţionist dar şi pregătit pentru absolut orice mişcare, la momentul în care îl vom cunoaşte ne vom îndoi oarecum de funcţia deţinută. Dar să aşteptăm, căci între timp vom face cunoştinţă cu June (Cameron Diaz), o tipă mişto, pasionată de maşini şi care este aşteptată la nunta surorii mai mici. Bineînţeles, cei doi se întâlnesc, mai exact, se ciocnesc în aeroportul care avea să-i conducă pe amândoi la obiectivul dorit. Însă în timpul zborului Roy este atacat, lui June i se aprind călcâiele după el, iar totul o ia razna. Acesta se vede nevoit s-o ia pe femeie sub aripa sa protectoare, iar de acolo, se porneşte un întreg şir de întâmplări mai mult sau mai puţin ilare. Şi aşa aflăm şi de misiunea aproape secretă a tipului şi anume, de a proteja un adolescent şi invenţia lui, o baterie atipică.
Când stau să mă gândesc cât de pregătit era omul ăsta, mă apucă râsul. Sigur vorbim de americani? :D Serios acum, o insulă trecută printr-un filtru al amenajărilor interioare, transporţi acolo un elicopter şi nu ai şansa să fii descoperit? Trebuie spus: yeah right.. Scenariul are însă şi părţi mai puţin ridicole, iar finalul este chiar decent. În rest, m-am bucurat să-l revăd pe Peter Sarsgaard, cam grăsun ce-i drept, nu şi-o fi învăţat lecţia odată cu “An Education”. Şi pentru că anul cu pricina mai are puţin şi se sfârşeşte, aşteptăm cu mare interes schimbarea planetelor la Hollywood şi un nou moft pentru scenariile de film cu rost de cuibărit în Box Office-uri.
Vizionaţi trailer:




Comments:

There are 0 comentarii for Knight and Day (2010)

Trimiteți un comentariu